Frikadellisupp kookospiimaga

Frikadellisup oli mu lapsepõlves vist ainuke supp seljanka kõrval, mis mulle tõeliselt maitses. Koolis pandi meile taldrikusse neli frikadelli ja siis saime suppi peale võtta nii palju kui tahtsime. Ainult neli frikadelli, keda nad küll narrivad...
Kodune supp oli muidugi frikadelle täis ja mõnusalt rammus. Ja tegu on muide üllatavalt lihtsa supiga isegi kui frikadelle algusest peale ise teha.

Porgand on siin rohkem maitse ja värvi andmiseks, võib ka vabalt ära jätta. Kookospiim annab meile vajalikku rammusust juurde, eriti kui supp on tehtud ilma õige kondipuljongita ning lihtsalt maitsestatud veest. Mis teha, vahel peab ka nii.

Teen seda suppi üsna tihti, eriti kui tean, et saabun hilja koju ja muud ei viitsi teha. Hops ja valmis.

Ampseri järgi on süsivesikuid
lillkapsas 4,1g/100g kohta
sibulas 6g/100g kohta
porgandis 5,3/g100g kohta

Kogus: 2le
Ettevalmistusaeg: 15 min
Valmimisaeg: 15 min

Frikadellisupp kookospiimaga

1l head rasvast puljongit
1 väike sibul
2-3 lillkapsaõisikut
300g hakkliha
pool porgandit
200g kookospiima (pool purki)
soola, pipart
võid

Pane puljong keema.
Lõika porgandist kettad, need omakorda neljaks ning pruunista võis. Umbes keskel võid lisaga ka peeneks hakitud sibula, ka see vajab kuldkollaseks pruunistamist.
Valmista frikadellid: selleks sega hakklihasse sool ja pipar ning sega ja peksa vastu kaussi kuni lihast moodustub tihke taignapall. Tee pallid eraldi taldrikule valmis- tükk hakkliha lihtsalt vormi käte vahel ümaraks. Suurust saad ise reguleerida.
Kui puljong juba keeb, lisa porgand, sibul ja väikesteks tükkideks lõigatud lillkapsas. Maitsesta soola ja pipraga. Kui lillkapsas on pehme, lisa ettevaatlikult ka valmistehtud frikadellid. Lase umbes viis minutit keeda. Seejärel võta tulelt ning sega hulka kookospiim. Sega, kuni supp on ilusti segunenud. Peale võib raputada maitserohelist.