Lillkapsapõhi

Lillkapsapõhi on vist nii laia kasutusviisiga, et selle peab kindlasti selgeks õppima. Sobib kõigile soolastele pirukatele ja muidugi pitsale, mõlemad nii paljude kattevõimalustega. Sellest saab vormida ka neljakandilised leivakesed, kui oopsie isu on täis.
See lillkapsapõhi on omamoodi. Ma ei pigista lillkapsast välja vett marli või käterätiku abil- tegelikult ahjus kuivatamisest/küpsetamisest täitsa aitab. See muidugi vähendab põhja tegemise vaeva vähemalt poole võrra.

Ampseri järgi on lillkapsas süsivesikuid 4,1/100g kohta

Kogus: 1 pannitäis (u 25x35)
Ettevalmistusaeg: 20-30 min
Valmimisaeg: 30-40 minutit

Lillkapsapitsa põhi

pool pisemat lillkapsa pead (u 500g)
1 suur muna või 2 pisemat
120 g juustu
* soovi korral punet või pitsamaitseainet

Riivi lillkapsas ka käsitsi või lase köögikombainis pudiks. Laota ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 180C suures u 15-20 minutit või kuni hakkab vaikselt kollakaks tõmbuma. Sega 3-4 korda, see kuivatab lillkapsast piisavalt ning kogu seda kuivakspigistamise janti ei pea hakkama läbi tegema.
Sega kausis jahtunud lillkapsas, muna ja riivitud juust. Soovi korral maitsesta ürtidega.
Suru tainas ühtlaselt pannile kas kandiliseks, ümarguseks või ampsusuurusteks tükkideks.
Küpseta 190C juures 30- 40 minutit, kuni lillkapsapõhi on värvi saanud. Kindlasti jälgi, et alt toores ei jääks.
Kui soovid täidist/katet peale panna, siis vähenda küpsemisaega 25-30 minuti peale.