Peekonisse mähitud pikkpoiss ehk peekonisushi

Proovisin ka siis selle kuulsa peekonisushi ära, mida kõik kiidavad. Selle valmistamisõpetusest on isegi video tehtud. Üllatavalt lihtne, eriti arvestades, et ma pole kunagi mitte ühtegi sushit teinud ega spetsiaalset matti ei oma. Väga mõnus on selle tükke tööle/kooli kaasa võtta. Peaaegu nagu pikkpoiss, ainult et pole ohtu, et see kuidagi laiali vajub.
Ameerikapärast peekonit kasutan ma seetõttu, et see maitseb mulle kõige rohkem.
Peale juustu saab sinna igasugu asju panna- paprikat, jalapenosid, sinihallitusjuustu jne. Mina panin kirja selle kõige lihtsama variandi, kus on täidiseks ainult tavaline juust.


Kogus: 2-3le
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 25-30 min

Peekonisushi

umbes 3/4 pakki ameerikapärast peekonit
300g hakkliha
50-75 g juustu
soola-pipart

Laota peekoniviilud kümpsetuspaberile või sushimatile. Servad võiksid veidikene kattuda (pilt 1). Sega hakkliha maitseainetega ja suru peekoniviiludele ühtlaselt (pilt2), jäta ainult lõpust natukene ilma. Hakkliha äärde aseta juustukangid või riivitud juust ja hakka vaikselt kokku rullima. Aita kaasa paberi või matiga. Kui kõik on ilusti rullis (pilt 3), mätserda külgedelt veidi hakkliha kinni, et juust välja ei vajuks
Küpseta 25-30 minutit 200C juures

pilt 1
pilt 2
pilt 3