Värviline lillkapsariis lõhega

Sobib hästi alles algajatele või kuumadel suvepäevadel, kui mõte rasvasele toidule ei ole sugugi nii ahvatlev kui keset talve. Samuti hea pakkuda neile, kes tavatoitumise peal on- võib ära petta küll.
Muidugi võib siia juurde teha ka mõne hea kastme, kuid minu meelest oli seda paras niisamagi süüa.

Ampseri järgi sisaldab süsivesikuid
lillkapsas 4,1g/100g kohta
paprika 6,4g/100 kohta


Kogus: ühele
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 7-10 min

Lillkapsariis paprika ja lõhega

peotäie suurune lillkapsaõisik
veerand kollast paprikat
veerand punast paprikat
pisikene sibul
50 g külmsuitsu lõhet
soola
Vahemere ürdisegu
võid

Riivi eraldi kaussi lillkapsas. Silma järgi võid vaadata, millal umbes aitab. Mõnele läheb rohkem, teisele pigem vähem.
Tükelda sibul võimalikult peeneks ja kuumuta või sees kuldseks. Tükelda paprikad ja lisa kuldsele sibulale, sega mõnda aega. Lisa juurde võid ja pane pannile lillkapsas. Prae kõike umbes viis minutit. Kui pann tundub liiga kuiv, lisa aga julgelt võid juurde.
Aseta valminud lillkapsariis taldrikule, puista üle maitserohelisega. Viiluta kõrvale lõhe. Sega hulka või serveeri riisi kõrval.